Yannick de Wilde d'Estmael
Candidat DéFI au Parlement Bruxellois #47
Yannick mont.jpg

Profiel

2018-07-03 06.38.26 1 (1).jpg

PROFIEL

Ik ben student Handelswetenschappen (Business Administration) aan de KU Leuven en spreek vloeiend Frans en Engels. In de toekomst wil ik drietalig (Nederlands) of zelfs viertalig (Spaans) worden. Ik verhuisde naar Sint-Joost (Brussel) om aan mijn hogere studies te beginnen. Heel mijn jeugd heb ik in het buitenland gewoond, in mijn geboorteland Rwanda, Kameroen, maar vooral in Cambodja.

Door in verschillende landen en op verschillende continenten te hebben gewoond, werd ik ruimdenkend. Ik leerde mensen met een andere origine begrijpen en leerde met hen communiceren.

Omdat ik rechtstreeks contact had met zowel de welgestelden als de kansarmen, met de bevolking van Europa, Afrika, Azië en Amerika, evenals met een aantal minderheidsgemeenschappen, begon ik belangstelling te tonen voor sociale cohesie.

Hoewel sommigen beweren dat dit ondenkbaar is, zal ik altijd een fervent activist zijn.

Cambodja - een buitengewoon land

Voldoen aan de koningin-moeder van Cambodja

In maart 2016 had ik de eer om Hare Majesteit Norodom Monineath Sihanouk, koningin- moeder van Cambodja, te ontmoeten.

Als onderdeel van het schrijven van een historisch boek over het Lycée Français René Descartes - een belangrijk instituut in de politieke geschiedenis van het land - had ik de eer om het boek te presenteren, met mijn teamgenoten in het Koninklijk Paleis van Phnom Penh.

P1020288-2.jpg

Jonge activist

Ik ben al heel lang actiefz in verenigingen. Ik begon op school met een rijstcollectie voor arme kinderen. Vandaag ben ik actief in verschillende lokale verenigingen en studentenverenigingen, tevens ben ik voorzitter van DéFI Jeunes Saint-Josse. Het is mijn doel om jongeren te betrekken bij het politieke gebeuren en het verenigingsleven.

De jeugd is slecht vertegenwoordigd op politiek niveau in België. Jonge mensen voelen zich vandaag in de steek gelaten door de traditionele politiek ...

Mijn doel: het herstel van de democratische band tussen jongeren en verkozen ambtenaren.

In een tijd waarin jongeren zich strijdbaar tonen voor de belangen van onze planeet, moet deze beweging ondersteund en uitgebreid worden. Niet enkel het klimaat heeft te leiden gehad onder jarenlang neoliberaal beleid.

Politici moeten eraan herinnerd worden dat zij de mensen dienen!

1392429_584188448296507_1352564548_n.jpg

Mijn passie : paardrijden

bandiera_mappa_belgio.png

Verdediger van een verenigd België